foto van cosmetische tandarts in nederlandHet bleken van de tanden

Tanden bleken is een handeling die vaak door een tandarts wordt uitgevoerd. Dit komt vooral ook omdat het tegenwoordig mogelijk is om wittere tanden te laten maken door een tandarts. Ook kan men het zelf kan doen hoewel dat niet wordt aangeraden.

Van verkleurde naar wittere tanden
Er zijn er tegenwoordig velen die graag witte tanden willen hebben. Ze worden hierdoor sterk beïnvloed door de televisie. Dagelijks zijn er vele reclames die wittere tanden aanbevelen. Er wordt van uitgegaan dat spierwitte tanden noodzakelijk is om toch maar succesvol te kunnen zijn. Dat is natuurlijk allemaal onzin. Het zal wel in verschillende situaties kunnen helpen als u in het bezit bent van een stralende witte lach. Wanneer u bijvoorbeeld gaat solliciteren dan zal u tijdens een gesprek gemakkelijker kunnen praten als u mooiere tanden heeft. U durft u mond gewoon open te doen en bent niet bang dat u tanden gezien worden.Het geeft u hoogstwaarschijnlijk meer zelfvertrouwen en dat is bij een sollicitatiegesprek van groot belang. Ook zal de bruid en bruidegom tijdens het trouwen graag mooie tanden willen hebben. Dat zal beter uitkomen op de trouwfoto’s die genomen worden. Wanneer er niet veel aan de tanden wordt gedaan dan zullen de tanden verkleuren. Dat komt zowel door externe factoren als interne. Bij externe factoren kunt u bijvoorbeeld denken aan roken, koffie drinken of veel rode wijn. Dat zijn allemaal zaken die meehelpen dat uw tanden een andere kleur krijgen. Ook kunnen de tanden verkleuren door interne factoren. Dat is bijvoorbeeld door het ouder worden. Door het ouder worden zal er minder glazuur ( heeft een wit uiterlijk) op de tanden achterblijven. Ook kan door medicijngebruik de tanden worden aangetast.

Onderhoud
Voor het onderhoud van uw tanden zal het beter zijn als u in het bezit bent van witte tanden. Deze witte tanden zal u koesteren waardoor u ze ook automatisch beter zal onderhouden. Dat is natuurlijk goed voor het behoud van uw tanden.

Bleken van de tanden
De beste manier om tanden te bleken is dat te laten doen bij de tandarts. Hij weet als geen ander wat er moet gebeuren om de tanden verantwoord te kunnen bleken. Ook moeten de tanden helemaal in orde zijn. Er mogen bijvoorbeeld geen gaatjes in de tanden aanwezig zijn. Wanneer het gebit is voorzien van kronen of een brug dan is het vaak niet verstandig om je tanden te bleken. De kronen, vullingen en een brug zullen namelijk niet mee kleuren dus dat kan een vreemd uiterlijk geven. Wees daarom voorzichtig. Dat zijn zaken die je moeilijk zelf kan bepalen maar waar een tandarts u zeker voor zal waarschuwen. Ook moet voorkomen worden dat het glazuur dat op uw tanden zit extra wordt beschadigd. Wanneer het glazuur eenmaal is verwijderd dan zal het niet meer terugkomen. Dan is de natuurlijke bescherming van uw tanden verloren gegaan.